Ο Τομέας Γεωπονίας στηρίζει την αλληλεγγύη χαρίζοντας φρέσκα καλλιεργημένα μαρούλια στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Σταυρούπολης

Μια πρωτοβουλία που αγγίζει τις καρδιές και ενώνει την κοινότητα υλοποιήθηκε πρόσφατα από τους μαθητές του τομέα Γεωπονίας του σχολείου μας. Με μεράκι και αγάπη για τη γη, παρήγαγαν φρέσκα, οργανικά μαρούλια στο θερμοκήπιο του σχολείου, τα οποία προσέφεραν στο συσσίτιο του Ιερού Ναού του Αγίου Ελευθερίου στη Σταυρούπολη.
Οι μαθητές, με την επίβλεψη των εκπαιδευτικών, ανέλαβαν τον κύκλο παραγωγής των μαρουλιών, από το σπόρο μέχρι την πλούσια συγκομιδή. Με αυτόν τον τρόπο, ένιωσαν το βάρος της ευθύνης αλλά και την ικανοποίηση της φροντίδας και της εργασίας που απαιτείται για τη δημιουργία υγιεινών τροφίμων.
Το χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων που υποδέχτηκαν αυτήν τη γενναιόδωρη προσφορά ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για την προσπάθεια των μαθητών.Με τη δράση αυτή, οι μαθητές μας δημιούργησαν ένα πνεύμα αλληλεγγύης και εθελοντισμού που θα παραμένει ανεξίτηλο στις καρδιές τους και αναδεικνύει την αξία της εκπαίδευσης πέρα από τα βιβλία και τις τάξεις, φροντίζοντας ταυτόχρονα την κοινωνία στην οποία ανήκει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...