Κεντρική Αγορά Τροφίμων “Μοδιάνο”

Στις 12-04-2024 ημέρα Παρασκευή πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στην κεντρική αγορά τροφίμων Μοδιάνο. Συμμετείχαν μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης  της Γ΄τάξης της ειδικότητας ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.

Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο:

«Η κατανάλωση εντόμων ως τρόφιμα. Στάση και συμπεριφορά των καταναλωτών απέναντι στα τρόφιμα αυτά».

Το πρόγραμμα υλοποιείται από εκπαιδευτικούς του τομέα «Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος». Συντονίστρια του προγράμματος είναι η κα Εφραιμίδου Πηνελόπη ΠΕ88.04 Διατροφής, συμμετέχουν η κα Καλδέλη Περσεφόνη ΠΕ88.01 Γεωπόνος και ο κος Αρχάκης Ανδρέας ΠΕ86 Πληροφορικός.

Την ξενάγηση πραγματοποίησε ο κος Τheodosis Ntairousis ως Marketing Brand Manager της Agora  Modiano του τμήματος Marketing της εταιρείας Fais Group.

Μας μίλησε για το χθες και το σήμερα  της Κεντρικής Αγοράς Τροφίμων Agora Modiano που βρίσκετε στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η ιστορία της διατρέχει δύο αιώνες, περιλαμβάνοντας πολλά και σημαντικά κεφάλαια που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και με τη σύγχρονη πορεία της πόλης. Έδινε και συνεχίζει να δίνει καθημερινά με τη ζωντάνια της, τον παλμό στο κέντρο της συμπρωτεύουσας και είναι σημείο αναφοράς για τη γαστρονομία της πόλης με πολλούς τρόπους. 

Μαθητές και καθηγητές ξεναγηθήκαμε στο σκεπαστό αυτό κτίριο και διαπιστώσαμε ότι αποτελεί ένα παράδειγμα για την πόλη και είναι συνώνυμο της πρωτοπορίας σε κάθε επίπεδο ακόμη και σε επίπεδο προστασίας περιβάλλοντος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...