Επίσκεψη του τομέα Γεωπονίας Τροφίμων στη Μονάδα Πρασίνου του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Οι μαθητές της Γ τάξης του τομέα Γεωπονίας του 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Μονάδα Πρασίνου του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Στον χώρο αυτό ο κ. Κόντος Κωνσταντίνος, υπεύθυνος του οργανωμένου επανενταξιακού  προγράμματος Αποκατάστασης «Μονάδα Πρασίνου», παρείχε πληροφορίες και εκπαίδευση στους μαθητές, σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής της κυκλικής οικονομίας στην ολοκληρωμένη διαχείριση και αξιοποίηση των βιοαποβλήτων με τη χρήση γαιοσκωλήκων. Μέσα από παραδείγματα και πρακτικές, κατανόησαν τη σημασία της ανακύκλωσης οργανικών υλικών, των οφελών της στη γεωργία και τη σημασία της για το περιβάλλον και την αειφορία.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στον τομέα Γεωπονίας του ΕΚ Σταυρούπολης και τον υπεύθυνο του προγράμματος, ενισχύοντας έτσι τον διάλογο και τη συνεργασία μεταξύ των δύο θεσμικών φορέων.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατανόηση και εφαρμογή των βιώσιμων πρακτικών στον τομέα της γεωπονίας και συμβάλλει στη διαμόρφωση υπεύθυνων και ενημερωμένων πολιτών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...